tankar kring barnrum

publicerat i Graviditeten;
Något av det första vi började se fram emot när vi plussade var att få fixa ett barnrum! Vi bor ju nämligen i en trea där vi just nu har gästrum/datorrum/avlastningsrum (där vi förvarar skit som ska slängas eller så småningom åka ner i källaren). Men ju mer tiden går desto mer känns det som att det inte kommer gå så bra att göra detta de första månaderna! För det första har vi ingenstans att ha dator (skulle kunna göra plats i vardagsrummet, men vet fortfarande inte riktigt hur...) och för det andra fick vi det bra tipset från min morfar att det är bra att ha kvar gästsängen i början om man skulle ha ett barn som skriker mycket på nätterna, eller bara för när det är sjukt, så jag kan lägga mig med bebis i gästrummet så att J får sin sömn då han ska jobba. Och det räcker att ha kvar datorn och sängen och så finns det inte så mycket plats kvar till annat eftersom rummet är smalt och avlångt.

Vi har fortfarande kvar planerna att ha skötbordet inne i gästrummet/"baby"rummet/lilla sovrummet då det blir smidigast då vi även har ett smalt och avlångt badrum och inte har någon plats till skötbord alls där inne. Även om vi har extrem tur och faktiskt har en trea, men den är faktiskt till viss del ganska dåligt planerad! 

Nu har vi också börjat prata lite om att göra om helt så att vi flyttar in våran säng, byrå och tv i det lilla rummet och sedan ha någon kombinerad lösning i det stora sovrummet. Kanske köra en liten hörna för datorerna och en hörna eller liknande som en babyhörna! Känns verkligen som man har massa möjligheter samtidigt som om vi inte har tillräckligt med möjligheter.. 

Men så fort vi har satt igång detta arbete kommer jag låta er följa med från början till slut! 

boy nursery
weheartit